Voor deze heerlijke unieke pittige Sperziebonen-schotel heb je slechts 1 pan nodig!

Ik ben dol op koken. Maar een van de nadelen vind ik altijd het gedoe in de keuken met al die pannen en afwas aan het einde. Gerechten die je in één pan kan maken zijn dan ook mijn favoriet. Denk daarbij aan deze heerlijke sperziebonen-schotel. Een geweldig lekker recept dat ook nog eens erg gezond en voedzaam is.

Benieuwd geworden naar dit recept en wil jij het zelf eens gaan uitproberen? Op pagina 2 hebben wij uitgelegd hoe het precies werkt!

Houd je niet van sperziebonen? Kies dan voor bijvoorbeeld broccoli of bloemkool. Wat heb je nodig?

300 gram sperziebonen, gedopt
1 paprika, in stukjes
400 gram aardappels
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
1 theelepel peterselie
1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram spekjes
Bak de spekjes in een pan tot ze krokant zijn. Ondertussen schil je de aardappels en snijd je ze in stukjes. Bak ze ongeveer 5 minuten in dezelfde pan als je de spekjes in hebt gebakken. Voeg na 5 minuten de sperziebonen en ongeveer 200 ml water toe en laat dit ongeveer een kwartier op middelhoog vuur pruttelen totdat het vocht is verdampt. Als het vocht is verdampt, voeg je de ui, paprika, rode peper en de kruiden toe. Bak dit ongeveer 2-3 minuten mee. Warm dan nog even de spekjes mee en klaar!

Reacties