Voor ‘s werelds beste pastasaus heb je slechts 3 ingrediënten nodig

Vaak denken mensen dat hoe meer ingrediënten er in een gerecht zitten, hoe beter het smaakt. Dit is echter helemaal niet waar, zo bewijst dit gerecht. Want de allerlekkerste pastasaus, bedacht door Marcella Hazan, maak je namelijk met maar drie ingrediënten. Alles aan deze saus is simpel, maar we voorspellen je dat het de lekkerste pastasaus is die je ooit hebt gegeten.

Ingrediënten
800 gram gepelde tomaten (twee blikken van 400 gram per stuk)
5 grote eetlepels boter
Een halve ui
Zout en peper (optioneel)

Marcella Hazan

Marcella Hazan (1924 – 2013) is de vrouw die de Italiaanse keuken toegankelijk maakte. Ze beschikte over een groot kooktalent. Ze begon met het schrijven van recepten voor de krant, maar al snel bundelde ze haar ideeën, recepten en tips in haar eerste kookboek: The Classic Italian Cook Book. Ze was een ster in het begeleiden van huiskoks en al snel werd ze geroemd om haar fantastische recepten. Een van de recepten die haar veel lof bezorgde is het recept voor een van de makkelijkste én lekkerste pastasauzen. Velen beweren zelfs dat dit de beste pastasaus ter wereld is. Wat opvallend is, is dat je voor deze saus maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Zo maak je het:

Doe de gepelde tomaten (met het sap), de boter en de halve, ongesneden ui in een grote pan met dikke bodem. Het liefste gebruik je een braadpan.
Voeg een paar snufjes zout en peper toe en breng het geheel aan te kook. Laat 45 minuten op laag vuur pruttelen en maak om de zoveel tijd de tomaten kapot met een houten lepel.
Breng op smaak met nog wat peper, zout en andere kruiden naar voorkeur en roer er gekookte spaghetti doorheen.
Deze saus is niet alleen lekker voor de pasta, maar kun je ook prima gebruiken voor de lasagne. Serveer de pasta eventueel met wat chillipoeder en olijfolie.

Reacties