Vouw jij je handdoeken altijd netjes op? Dit blijkt helemaal niet zo goed te zijn!

Heerlijk als je uit de douche komt en je kan droogt je af met zachte handdoeken. Helaas geldt het wel dat hoe vaker je ze wast, hoe stugger ze worden en hoe minder water ze absorberen.

Huishoudexpert Zamarra Kok heeft gelukkig een paar handige tips op het gebied van handdoeken. Lees snel verder!

1. Niet je handdoeken vouwen, maar rollen
Om je handdoeken lekker zacht te laten, is het belangrijk dat ze goed kunnen luchten. Het beste is om je handdoeken niet op te vouwen en op een stapeltje te leggen, maar ze losjes op te rollen. Dit zie je ook vaak in luxe hotels of wellness centra’s.

Kijk hieronder het filmpje hoe je dit doet!

2. In de droger
Als je een droger in huis hebt, is dat natuurlijk een extra luxe. Je handdoeken worden er mega zacht van. Het is wel belangrijk om niet te kiezen voor het heetste programma. Hiervan kunnen namelijk katoenvezels van je handdoeken beschadigen. Daarnaast moet je niet te lang wachten met de handdoek uit de droger halen, maar ze direct opruimen.

3. Geen wasverzachter gebruiken
Wasverzachter maakt je handdoeken dan wel zachter, maar ook veel minder absorberend. Het afdrogen wordt hierdoor veel moeilijker. Ook blijft er vaak door wasmiddel zeepresten achter.

4. Dikke handdoeken kiezen
Wist je dat dikke handdoeken beter vocht kunnen absorberen dan dunnere handdoeken? Ze kunnen beter vocht absorberen dan dunne handdoeken en zijn beter bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast verslijten ze ook niet snel en heb je er dus heel lang plezier van.

Reacties