Vrouw kookt voor haar hele gezin voor nog geen 13 euro per week en dit is haar geheim!

Ben jij altijd weer verrast als je de bij de kassa staat en de prijs van al je boodschappen ziet? Wij hebben dat ook! Boodschappen zijn niet altijd goedkoop en vaak moet je echt opzoek gaan naar de aanbiedingen.

De Britse moeder CJ Flack (32) is heel goed in mealprepping. Ze besteedt slechts 60 euro per maand in de supermarkt en bereidt op de eerste zondag van de maand alvast alles voor. Zo maakt ze het ontbijt, de lunches en snacks voor de rest van de maand!!!! Wauw, dat is best knap…

Zoals je misschien wel zal begrijpen, scheelt het niet alleen veel tijd maar ook nog eens heel veel geld. Zo kan je wel duizenden euro aan boodschappen per jaar besparen.

Twee jaar geleden is CJ begonnen met het voorbereiden van de maaltijden, omdat ze gek werd van de dagelijkse stress om het ontbijt en de lunch voor haar dochter Kitty (12) en stiefzoon Cooper (7) klaar te maken. Nu gaat ze iedereen eerste zondag van de maand naar de supermarkt en haalt ze alles wat ze nodig heeft voor de rest van de maand. Als ze terug komt, bereidt ze alles in vier uur tijd voor. Eerst deed ze alleen lunches, maar nu maakt ze het ontbijt ook alvast klaar.

Door al die ontbijtjes en lunchpakketjes had de moeder wel een tweede koelkast nodig. Dit loste ze natuurlijk ook weer slim op door deze tweedehands te scoren.

Het meeste wat ze maakt, stopt ze in de vriezer zodat het lang vers blijft. De maaltijden die ze bereidt zijn over het algemeen gezond en ze probeert voor veel fruit, groenten, zuiver en gezonde koolhydraten te zorgen.

Op de onderstaande afbeelding zie je hoe zo’n pakketje eruit ziet.


Veel mensen willen hier natuurlijk van leren en weten hoe ze dit aanpakt. Daarom plaatste CJ een foto op Facebook van haar voedselvoorbereiding. Ze kreeg daar veel positieve reacties op. Ze zegt dat ze het fijn vindt dat iedereen zo positief is, maar niet weten of het voor iedereen wel echt werkt. Vier uur doorbrengen in de keuken is natuurlijk een lange tijd, maar voor haar werkt het in ieder geval goed en daardoor heeft ze op lange termijn veel tijd en geld bespaart.

Zou jij dit kunnen?

Reacties