WAAAAT dit tussendoortje bevat nog meer calorieën dan een Big Mac

Natuurlijk weten we maar al te goed wat goed is voor onze gezondheid en wat niet. Zo vinden wij een Big Mac echt heerlijk, maar krijgen daar nou niet een mega gezond gevoel bij. Ach soms moet het kunnen toch?

 

Toch bevat een ander tussendoortje waarvan wij het niet hadden verwacht veel meer calorieën. Dan is een Big Mac nog niet eens de slechtste keuze.

Een Big Mac bevat 503 calorieën, 25 gram vet en 8,5 gram suiker. Natuurlijk zijn er meer dingen die bepalen of voedingsmiddelen gezond of ongezond zijn, maar als je een gezonde levensstijl wilt behouden let je wel vaak op het aantal calorieën en op de vetten. Wij dachten altijd dat noten een goede keuze was als tussendoortje, maar is dat eigenlijk wel zo?

In 100 gram geroosterde amandelen zit 597 calorieën en 53 gram vet. WOW dat is wel heel veel. Zelfs nog veel meer dan in een Big Mac! Natuurlijk bestaat er wel een verschil tussen hoe voedingsmiddelen door je lichaam worden opgenomen, maar voortaan voelen wij ons toch iets minder schuldig als we gaan voor een Big Mac in plaats van een handje amandelen.

Reacties