WAAAAT pizza als ontbijt schijnt beter te zijn dan de meeste muesli of cornflakes!

Wie houdt er niet van pizza?

De titel klinkt bijna als een droom, maar toch blijft het waar te zijn! Wij dachten als dat een leftover-pizza van de dag ervoor een guilty pleasure was, maar nu blijkt dat het gewoon beter is dan de meeste muesli, cornflakes en andere ontbijtgranen. Komt dat even goed uit!

Je hoeft je dus niet meer schuldig te voelen als je in de ochtend een stuk pizza naar binnen werkt, want dit blijkt dus helemaal nog niet zo’n slecht ontbijtje te zijn. Een pizza bevat namelijk proteïne, koolhydraten en vaak ook nog een portie groenten. Daarmee scoort het een stuk beter dan veel ‘standaard’ ontbijtjes. Die hebben namelijk een lagere score op de ‘schijf van vijf’, maar bevatten ook nog eens mega veel suiker.

Veel ontbijtgranen die je in de supermarkt koopt bevatten geen goede vetten, weinig proteïne. Het lijkt dus misschien een goede keuze om als ontbijt iets te eten wat ook echt als ontbijt is bedoeld, maar vaak onderschatten we hoeveel suikers en andere slechte ingrediënten een doos muesli bevat.

Dietist Chelsey Amer legt uit aan The Daily mail dat pizza natuurlijk niet de aller gezondste keuze is, want er zijn zoals we al kunnen bedenken veel betere opties om mee te ontbijten. Maar als we het vergelijken met suikerige ontbijtgranen, scoort het goed. Zo zegt ze dat een stukje pizza meer vet bevat en minder suiker bevat dan de meeste ontbijtgranen. Dit betekent dat je niet de ervaring van een sugar crash krijgt.

Bron: NSMBL

Reacties