WAAAT de rode vloeistof op je steak is helemaal geen bloed!

Je hebt vast wel een vlees gekocht dat goed vacuüm verpakt zat en daarbij een flink rood laagje achterliet in de verpakking!?
Jarenlang dachten wij (en jij vast ook) dat dit bloed was. Klinkt ook best logisch toch? Eigenlijk hadden we nooit kunnen denken dat het misschien wel iets heel anders kan zijn.

vlees

Het is even een schok toen wij dit lazen, maar het rode vloeistof blijkt een proteïne te zijn genaamd ‘Myoglobin’. Nu ben je vast benieuwd wat de functie hier dan van is? Hier komt ie: de functie hiervan is om zuurstof in spiercellen op te slaan. En de proteïne dat het vlees rood kleurt heeft dus dezelfde rode kleur als bloed, waarmee we het verwarren.

Wanneer je vlees bakt, verandert de Myoglobine van rood naar bruin.

Nu weet je in ieder geval dat het het rode vloeistof geen bloed is. Had je dat ooit gedacht?

Bron: BUZZFEED

Reacties