WAAAT er is een speciaal vakantieresort voor dikke mensen in DIT plaatsje!

Zoals je misschien weet is obesitas een groot probleem in de huidige samenleving. Het aantal personen met overgewicht neemt namelijk wereldwijd toe. Een hotel in de Bahama’s zag daar wel een grote kans in.

Sinds twee jaar heeft het resort (dat grappig genoeg ook ‘The Resort’ heet) de deuren geopend in het plaatsje Eleuthera. Als je er bent lijkt het in eerste instantie op een normaal resort, maar er zijn behoorlijk wat aanpassingen gedaan. De deuren zijn bijvoorbeeld breder, de stoelen zijn steviger en er zijn grotere ligbedden.

De gasten kunnen drie keer per dag gebruik maken van het buffet en dat is best veel in vergeleken met een standaard resort. Daarnaast is er een speciaal privéstrand voor de mensen.


Foto: Facebook the Resort

De bedenker van het resort is James King. Hij kwam al veertien jaar geleden op het idee toen hij zag dat een te zware vrouw door een strandbedje zakte. Zij moest toen een schadevergoeding van 150 dollar betalen aan de eigenaar.

Dit alles klinkt misschien best grappig, maar er zit ook een serieuze kant aan dit resort. Er is namelijk een groepstherapie aanwezig en er zijn activiteiten voor de gasten om naar hun eigen lichaam te kijken.

Tegen the Sun vertellen bezoekers Adam en Ami dat ze het fijn vinden dat er een speciaal resort voor hun is. ‘Ik spring in het zwembad en ik hoef me geen zorgen te maken hoe groot de plons wordt. Ook hoef ik niet bang te zijn dat ik door mijn stoel zak. Ik heb al heel vaak last gehad van plastic ligbedden die mij niet konden houden.’

Word je hier enthousiast van? Dan moet je er wel wat centjes voor over hebben. Voor zes dagen in The Resort betaal je $16.400.

Bron: Panorama

Reacties