WAAAT gestreepte shirts kunnen om DEZE reden gevaarlijk zijn voor je gezondheid!

Het is heerlijk weer buiten en dat betekent dat het tijd is om je leukste t-shirts uit de kast te rapen. Heb jij veel shirts met horizontale streepjes? Lees dan snel verder!

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat horizontale streepjes een negatieve invloed kunnen hebben.
Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben namelijk samenhang gevonden tussen het kijken naar parallel liggende strepen en ernstige hoofdpijn en migraine.

De onderzoekers plaatsten tijden het onderzoek kleine elektroden op de hoofdhuid en bekeken de hersenen terwijl de deelnemers visuele beelden te zien kregen. Ze ontdekten dat het kijken naar de strepen een toename van de zogenaamde “gamma-oscillaties” in de hersenen veroorzaakten, die samen gaan met hoofdpijn en zelfs aanvallen kunnen veroorzaken. Dat is best heftig!

Misschien kunnen we voortaan toch maar geen horizontale shirts dragen. Dit kan misschien ook wel verklaren waarom je, je een beetje raar kunt voelen als je veel te lang naar een roltrap kijkt.

Hoe serieus je al deze info moet nemen, vragen wij ons ook een beetje af. Neem het met een korreltje zout, maar wissel bijvoorbeeld wel eens van t-shirt als je hoofdpijn hebt en ‘toevallig’ een streepjes shirt draagt;)

Bron: Cosmopolitan

Reacties