WAAAT!! Volgens deze microbioloog zijn E-nummers veilige stofjes…

Al jarenlang horen we dat E-nummers heel slecht voor onze gezondheid zijn. E-nummers zijn hulpstoffen die worden toegevoegd om de kwaliteit van voedingsmiddelen te ‘verbeteren’ door ze bijvoorbeeld meer kleur, smaak, glans of volume te geven.
Volgens NRC-columniste en microbioloog Rosanna Hertzberger zijn ze helemaal niet zo slecht voor je als veel mensen zeggen. “Het zijn de best geteste, veiligste stofjes die je binnen kunt krijgen.”

enummers

De microbioloog zegt dat de angst voor E-nummers leidt tot ‘bizarre taferelen’. Ze zegt hierover het volgende in de Volkskrant: “Miljarden euro’s en manuren worden verspild aan het vervangen van E-nummers waar helemaal niks mis mee is, behalve dan dat een of andere voedingsgoeroe er onrust over zaait. Bedrijven zien dat en nemen maatregelen. Klinkt nitriet te chemisch voor de consument? Oké, dan gebruiken we wel snijbiet. Klinkt natuurlijker, ook al zit snijbietensap vol nitraat dat wordt omgezet in nitriet. Gelukkig maar, want nitriet beschermt vlees tegen de bacterie Clostridium botulinum, waar je doodziek van kunt worden.”

De NRC-columniste denkt er bij veel mensen angst wordt gecreëerd omdat mensen slecht geïnformeerd zijn. Als je iets helemaal zelf maakt, dan weet je natuurlijk precies wat erin zit. Maar als je iets kant en klaar koopt, heb je geen zicht op wat er allemaal inzit en dat kan tot wantrouwen leiden.

Wat vind jij hiervan en let jij vaak op E-nummers?

Bron: Linda nieuws

Reacties