WAAAT we houden ons kopje als onze hele leven verkeerd vast.

Je hebt er vast nooit over nagedacht en eigenlijk leek het voor ons gewoon de enige mogelijke manier van hoe je een kopje kan vasthouden. Toch houden we volgens natuurkundige Zuid-Koreaan Jiwon Han ons hele leven een kopje (koffie) helemaal verkeerd vast.

kopje


Je houdt het natuurlijk altijd bij het oor vast omdat het dan minder heet is. Maar heb je ook wel eens gemerkt dat je daardoor veel sneller morst?

Jiwon Han deed uitgebreid onderzoek naar dit onderwerp en vond een methode uit die blijkbaar een stuk beter was. Hij noemde het de “klauw-methode” en stelde dat je op deze manier veel minder snel bent geneigd om te morsen. Je houdt de beker gewoon van boven vast. Zoals op de onderstaande afbeelding.

Now you're holding your cup of tea all wrong.  For Ellen  Credit: Metro Natuurlijk moet je wel op de stoom letten die ervan af komt.

Als je het kopje bij het oor vast pakt, verstoor je de balans waardoor je minder goed evenwicht kan houden en de koffie alle kanten op klotst. Van boven het kopje pakken is dus een veel betere optie.

Bron: Elitedaily.com

Reacties