Waarschuwing: heb jij één van deze producten bij de ALDI gekocht? Eet ze niet op!

Schermafbeelding-2018-01-08-om-12.55.50

De supermarktketen roept drie producten terug
De budgetsupermarktketen ALDI roept drie verschillende producten terug omdat deze mogelijk een gevaarlijke bacterie bevatten die bij inname zou kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de veiligheidswaarschuwing inmiddels gedeeld.

De producten bevatten mogelijk de gevaarlijke listeria-bacterie.

Kipfiletstukjes
Het gaat om drie verschillende producten: Kipfilet stukjes 150 gram in de smaken ‘Classic’, ‘Kruiden’, en ‘Pikant’ met houdbaarheidsdata 28-12-2017 t/m 15-01-2018. De kipstukjes zijn mogelijk bevat met de Listeria-bacterie. Uit voorzorg verzoekt de winkelketen dringend het product niet op te eten. Het eten van een product besmet met de listeria-bacterie kan bij bepaalde hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Risicogroepen
De veiligheidswaarschuwing geldt voor iedereen, maar voornamelijk risicogroepen zoals zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem moeten oppassen met het product. Consumenten wordt verzocht het product niet te consumeren en het artikel, al dan niet aangebroken, terug te brengen naar het dichtstbijzijnde filiaal van de supermarkt. De consument krijgt dan het aankoopbedrag terug.

Schermafbeelding-2018-01-08-om-12.52.20

Bron: NVWA

Reacties