WAARSCHUWING: Pas op voor DEZE valse waardebon-acties van bekende supermarkten!

Soms zijn kortingsacties te mooi om waar te zijn en kan het zelfs gevaarlijk zijn om erop te klikken. Helaas is het weer helemaal raak op Facebook en zelfs op WhatsApp. Criminelen gebruiken deze weg om mensen erin te luizen. Zie jij de onderstaande berichtjes langskomen? Let dan goed op en open ze vooral niet! Deze waardebonnen zijn namelijk nep.

Het is natuurlijk heel verleidelijk als je een bon ziet met de tekst ‘Waardebon van 250 euro van Lidl. Grijp hem zolang het nog kan’, want wie wil er nou geen gratis boodschappen? Hier moet je vooral niet intrappen, want criminelen willen alleen maar je persoonsgegevens en die waardebon zal je nooit krijgen! Waarschuw vooral ook de mensen die je het berichtje doorsturen, zo weten zij ook dat dit ‘spam-berichten’ zijn.

Als je al je gegevens toch hebt ingevuld, dan kun je volgens de Fraudehelpdesk rekenen op heel wat ongewenste mail. Ook moet je op je telefoonrekening letten. Het kan namelijk zijn dat hier extra kosten op komen, zoals voor onbekende sms diensten. Het beste kun je ook een anti-virusscanner op je telefoon activeren.

Dit zijn een paar voorbeelden van tekstjes die je kunt krijgen:

Reacties