Wasmachine wel eens kapot gegaan? Zo gaat ie gegarandeerd veel langer mee!

Wat is het toch altijd balen dat je wasmachine nét kapot gaat als je veel wasjes moet draaien of krap bij kas zit. Het komt natuurlijk nooit goed uit, maar meestal is het op de meest ongelukkige momenten. Het liefst zou je willen dat ie jarenlang meegaat, maar dan moet je je favo hulpstuk natuurlijk wel goed onderhouden. Met DEZE handige tips gaat dat zeker lukken.

Machine reinigen
Doe één keer per maand een bleekvrije wasmachinereiniger in de trommel om de machine goed van binnen te reinigen en na verloop van tijd vieze en muffige geuren tegen te gaan. Daarna laat je de machine op een heet programma leeglopen.

Slangen
Wasmachines worden meestal geleverd met zwarte rubberen slangen, die na een tijdje broos kunnen worden en uiteindelijk kunnen scheuren, waardoor een overstroming kan ontstaat. Vervang deze slangen zsm, ook als ze er goed uit zien, met stevigere roestvrijstalen exemplaren. Zo voorkom je dat de machine onverwachts stuk gaat en een peperdure rekening.

Deurtje machine
Laat na elke wasbeurt het deurtje op. Alleen al op een klein kiertje is genoeg. Dit voorkomt dat het vocht langer in de trommel blijft zitten en er schimmels en bacteriën aan de binnenzijde kunnen groeien.

Reacties