Wat is de beste manier om kalkaanslag te verwijderen? Wij hebben DE tip daarvoor!

Kalksteen is dingetje bij heel vee Nederlanders die vooral voorkomt op huishoudelijke apparaten en oppervlaktes die regelmatig in contact komen met water. Hoe irritant het ook is, kalkaanslag verwijderen is over het algemeen niet zo moeilijk als doorgaans wordt gedacht. Er zijn verschillende producten – en waarschijnlijk heb je deze al in huis – die je kunt gebruiken voor het verwijderen van kalkaanslag.

Kalkaanslag heeft ook een grote invloed op hygiëne. Het vormt een poreus oppervlak waar snel bacteriën en schimmels ontstaat.

Badkamertegels kun je schoonmaken en ontkalken kan met dure antikalk middelen zoals Calgon, Antikalk, HG, Cilit bang, maar ook met schoonmaakazijn. Het nadeel van agressieve en vooral zure antikalk middelen is dat ze de tegels, voegen en het chroom langzaam steeds verder aantasten. Uiteindelijk kan het er toe leiden dat de tegels zelfs loskomen van de wand. Kranen worden na verloop van tijd dof en lelijk.

Maar daar is nu een simpele oplossing voor! Onze vrienden van het YouTube kanaal Handig hebben een simpele, maar effectieve oplossing hiervoor bedacht!

Vond jij deze video ook handig? Vergeet je zeker niet even te abonneren op het kanaal om wekelijks op de hoogte te blijven van de handigste tips!

Reacties