Wat is denk je gezonder: koffiepads of ‘gewone’ filterkoffie? Wat drink jij?

Koffiepads hebben een dunne filter, wordt je koffie dan wel goed gefilterd?
We wisten al langer dat filterkoffie de beste koffie is om te drinken. Filters vangen namelijk de cholesterolverhogende stofjes op. Bij Turkse koffie en cafetièrekoffie drijven deze stofjes rond in de koffie. Nu is alleen de vraag: Is koffie uit koffiepads net zo gezond?

Dunne filter

Koffiepads hebben een dunnere filter dan normale filters. Normale koffiefilters hebben een dikte van 0,104 millimeter en encoffeepads hebben een gemiddelde dikte van 0,061 millimeter. Het lijkt maar een klein verschil, maar stofjes kunnen erdoorheen glippen. Uit onderzoek blijkt dit echter niet het geval te zijn.

De Gezondheidsraad heeft onderzoek gedaan naar de werkwijze van koffiepads. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de dunne filters dik genoeg zijn. Filterkoffie en koffie van koffiepads vallen beide in de categorie gefilterde koffie.

Gezond

Ben jij nu gek op koffie? Dan hebben we goed nieuws. Volgens de Gezondheidsraad hangt het drinken van koffie samen met een laag risico op hartziektes, diabetes en beroerte. Een Amerikaanse gezondheidscommissie zei zelfs dat je het beste 3 tot 5 koppen zwarte koffie moet drinken per dag.

Espresso

Ben je nu een groot liefhebben van Espresso? Dan is het lastiger om te bepalen of deze koffie gezond is. Dit hangt namelijk af van het type automaat. Sommige automaten filteren koffie goed en anderen niet. Wil je dus veilig koffie drinken? Kies dan voor de oude vertrouwde filterkoffie.

Reacties