Wat kun je beter eten als je wilt afvallen, pasta of aardappels? Dit is het verrassende resultaat!

pasta-

Je wilt afvallen maar weet niet precies hoe? Je wilt het dieet een beetje aanpassen en wat dingen vervangen. Maar daarnaast wil je natuurlijk wel lekker blijven eten. Kun je beter geen pasta meer eten?Of val je af door minder aardappelen te eten? Wij hebben het verlossende antwoord!

Beide gevallen bevatten koolhydraten. Daar wil je er natuurlijk niet teveel van binnen krijgen, maar helemaal koolhydraat vrij is ook niet goed. Je krijgt er namelijk wel flinke energie van. Dus welke van de 2 is de allerbeste optie?

Zetmeel
Wij spraken hierover hierover met een diëtiste en kwam tot de conclusie dat aardappelen de meest ‘slanke’ keuze is. Piepers bevatten namelijk minder zetmeel dan een even grote portie pasta en ze vullen beter, want er zitten meer vezels in. Daarnaast bevatten aardappelen veel vitamine C en ijzer en dit zit niet in pasta of rijst. Een warme maaltijd met aardappels, groente en een eiwitbron – zoals vlees, vis, peulvruchten of een andere vleesvervanger – is daarom een prima maaltijd, zeker als je aan je gewicht wilt werken.

Volkoren
Gekookte aardappelen hebben echter wel de voorkeur boven gebakken of gefrituurde, want daar komen meteen weer veel meer calorieën om de hoek kijken door het gebruik van olie of boter. Als je toch graag pasta of rijst wil eten, kies dan voor de volkoren variant en eet er veel groente bij. Met pasta en rijst schep je alleen al gauw teveel op en krijg je vaak ongemerkt extra calorieën binnen, zoals de kaas en ketjap die we er nogal eens doorheen roeren. Dat zul je met gekookte aardappelen minder snel doen.

Reacties