Wat mag je nu wel en niet eten bij een hoge bloeddruk?

Heel veel mensen kampen met een te hoge bloeddruk: maar liefst één op de drie volwassen heeft hier last van. De oorzaak hiervan heeft te maken met stress, maar ook voor een groot gedeelte met voeding. Het kan echter nogal lastig zijn te bepalen wat je wel en niet mag eten als je te maken hebt met een te hoge bloeddruk.

Dit lijstje gaat het je makkelijker maken!

Zout
Mensen met een hoge bloeddruk wordt geadviseerd om zoveel mogelijk plantaardig te eten. Een plantaardig dieet maakt namelijk maar weinig gebruik van bewerkte voeding. Bewerkte voeding bevat veel zout en dat is de boosdoener van een hoge bloeddruk. Zout moet dus zoveel mogelijk geschrapt worden uit het dieet en vezels moeten juist worden toegevoegd: extra vezels gaan samen met een daling van de bloeddruk. De volgende producten moeten gemeden of juist toegevoegd worden:

Wél eten:

Groente
Fruit
Ongezouten (!) noten, zaden en peulvruchten
Hummus
Groentespread
Niet eten:

Vleeswaren
Rood vlees
Alcohol
Gezouten snacks
Zakjes kruiden
Drop
Zoethoutthee

Reacties