WAUW tomatenteler deelt zes miljoen gratis snoeptomaatjes uit!

Houd jij ook zo van snoeptomaatjes? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Een tomatenteler uit Honselersdijk geeft vrijdag en zaterdag in totaal namelijk zes miljoen Tommies-tomaten gratis weg.

De tomaten zijn door de zon een beetje rimpelig geworden en zijn daarom niet meer goed voor verkoop, maar de smaak is prima, zo meldt de Telegraaf.

De actie zou eigenlijk pas vrijdagmiddag van start gaan, maar inmiddels hebben tientallen mensen al eerder gratis tomaatjes opgehaald. We hebben het niet over een paar tomaatjes voor in je salade. Bestellingen tot 100 kilogram kunnen namelijk zo worden meegenomen. Het enige wat je hoeft te doen is de teler een berichtje te sturen.

Deze actie is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. ‘’We hebben eerst soepfabrieken gebeld. Die zaten vol. Ook veel voedselbanken hadden geen interesse, want ze wilden alleen verpakte producten. Dat kunnen wij niet leveren: iedereen moet zelf een bakje of tas meenemen”, aldus Ab Van Marrewijk van telersbedrijf Greenco.

Heb jij interesse in de tomaatjes? Dan kun je ze vandaag nog ophalen in het Brabantse Someren op de Hoge Akkerweg 1. Je moet er wel snel bij zijn! Neem een bakje of tasje zelf mee en dan lekker vullen.

Reacties