Wie had dat gedacht? De allerlekkerste tiramisu vind je in DEZE goedkope supermarkt!

Ben jij ook zo gek op tiramisu? Dan is dit echt een artikel voor jou! Dit Italiaanse dessert betekent vertaald ‘trek mij omhoog’, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt als ‘maak mij blij’. Nou dat doet een goede tiramisu zeker!

Een echte traditionele en goede tiramisu bestaat uit lange vingers, drank, chocola en koffie. Je kunt het natuurlijk zelf maken maar veel supermarkten verkopen lekkere kant-en-klaar tiramisu. De consumentenbond kwam onlangs met een lijst van beste en slechtste versies en die moesten we even met jullie delen.

De winnaar
De enige echte winnaar van de tiramisu-test is geworden: Milbona tiramisu van de Lidl! Deze tiramisu steekt er met kop en schouders boven uit. Er wordt door het testpanel vooral gezegd dat de romigheid van dit toetje zo opvalt. Daarnaast is bij veel andere merken de alcoholsmaak te overheersend. Bij deze variant is de koffie- en alcoholsmaak-verhouding precies goed.

De verliezer
De tiramisu uit de supermarkt die als slechtste uit de test kwam? De tiramisu van Melkan. Deze is bij veel grote supermarktketens te verkrijgen. Bij deze tiramisu zou de smaak, maar met name de structuur en het mondgevoel, het minst scoren.

Dus dat wordt maar gelijk een sprintje naar de Lidl trekken vandaag om de lekkerste tiramisu te scoren! Wil je toch liever zelf een lekkere tiramisu maken? Probeer dan eens dit overheerlijke tiramisu gerecht met Oreo én Baileys!

Reacties