Wil je graag wittere tanden? Laat dan DEZE drankjes dan staan!

Poets jij altijd fanatiek en grondig meerdere keren per dag je tanden, maar zijn ze nog steeds niet wit? Het kan wel eens aan de drankjes liggen die je neemt. Je zou denken dan meteen denken dat we rode wijn en koffie bedoelen, maar er zijn nog veel meer boosdoeners.

Sportdrankjes
In sportdrankjes zit vaak veel suiker waardoor er bacteriën ontstaan. Die kunnen er voor zorgen dat je tanden geel worden. Het hoge suikergehalte tast je gebit aan.

Limonade
Heerlijk voor op een warme zomerse dag, maar de combinatie van suiker en zuur is heel slecht voor je gebit. Het zuur kan namelijk het glazuur van je tanden verwijderen.

Groene thee
Dat zwarte thee slecht is voor je tanden wist je vast, maar nu blijkt ook groene thee schadelijk te zijn.

Witte wijn
Rode wijn is meer een boosdoener, maar ook witte wijn is niet heel goed voor je tanden. Vooral in combinatie met sommige voeding, zoals bijvoorbeeld pasta met tomatensaus.

Groene sapjes en smoothies
Ze zijn natuurlijk heel goed voor je lichaam, maar het ligt er hierbij helemaal aan wat je erin doet. Een handig ezelsbruggetje: alles wat moeilijk uit je kleren te krijgen is, is ook moeilijk van je tanden te krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen sapjes meer kan drinken. Drinken uit een rietje houdt het verkleuren tegen.

Nu denk je vast: kunnen we dan helemaal niks meer drinken? Nee hoor, zo lang je je tanden dertig minuten na het eten of drinken van iets schadelijks poetst, is er niets aan de hand. Gelukkig maar!

Reacties