Wil jij afvallen? Deze 2 ingrediënten helpen jou heel erg goed!

Afvallen is altijd erg lastig. Soms moet je daarom gewoon een handje de goede weg op geholpen worden. En laten we het nog makkelijker maken: de ingrediënten waarmee jij sneller afvalt heb je 99% zeker al in jouw keukenkastje staan. Ik heb het over honing en kaneel, 2 geweldige midellen om sneller vet te verbranden.

Honing
Honing is een topproduct van moeder natuur. In een tijd waarin steeds meer mensen resistent worden voor antibiotica is dit product een natuurlijk alternatief. Het is dan ook niet gek dat veel wetenschappers nu onderzoeken wat de werking van honing is op verschillende ziektes.

Daarbij kan honing ook gebruikt worden als brandzalf. Er is bewezen dat brandwonden die met honing behandeld werden voor 91 procent bacterievrij zijn tegenover 7 procent bij wonden die met zilverzalf behandeld werden. Daarbij zag 87 procent van de wonden er door honing beter uit na twee weken. Bij zilverzalf lag dit percentage op 10 procent.

Kaneel
Kaneel helpt daarbij weer om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Je alvleesklier hoeft dan minder vaak in actie te komen en daardoor neemt je hongergevoel af. Je zal dan dus minder snel die lekkere koekjes uit de kast pakken.

Ook helpt kaneel als je insulineresistent bent, zoals bij diabetes type 2 het geval is. Kaneel is geen vervanger voor insuline, maar kan volgens onderzoek wel een positieve bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat je lichaam insuline iets beter opneemt.

Nu het wonderdrankje van deze twee ingrediënten samen wat helpt bij het afvallen. Je drinkt dit drankje twee keer per dag. ‘s Ochtends op een lege maag en ‘s avonds voor het slapen gaan.

Hoe je dit drankje maakt in de vorm van een lekker recept? Bekijk de stappen op de volgende pagina!:)

Wat heb je nodig? (voor 2 drankjes)

1/2 theelepel kaneel
1 theelepel honing
1 kopje water
Wat moet je doen?

Kook een koffiekopje water en gooi dit over de kaneel. Dek het geheel 30 minuten af.
Als het water afgekoeld is voeg je de honing aan het kaneelwater toe.
Drink de helft voor je naar bed gaat en de andere helft op een nuchtere maag in de ochtend.

Wil jij weten of de honing die je hebt gekocht echt is? Lees danhierhoe je dat kunt zien! 🙂

Reacties