Wist jij dat waterflesjes ook een houdbaarheidsdatum hebben?

Bij alles checken we eigenlijk wel de houdbaarheidsdatum. Bij een pak melk, op de kaasverpakking of zelfs bij de sausjes. Bij een flesje water kijk je er niet zo heel snel naar. Wist je eigenlijk dat daar ook een houdbaarheidsdatum op staat?

Van flesjes frisdrank en zuiveldrankjes zijn we gewend dat er een datum op staat, maar van een waterflesje kijken we we misschien wat gekker van op. Nu hoef je niet meteen in de stress te schieten wanneer je het flesje wat je thuis hebt staan al qua datum is overschreden. Voordat je ‘m in de prullenbak gooit moeten we je er bij vertellen dat datum veel onschuldiger is dan het lijkt.

Het is namelijk verplicht om een houdbaarheidsdatum op voedingsproducten te zetten, waardoor ook dus de waterflesjes. De datum zelf maakt niet zoveel uit en de waterflesjes worden vaak ook in dezelfde fabrieken gemaakt als frisdranken. Daarom wordt er vaak gewoon dezelfde datum op de waterflesjes gezet als die van de flesjes frisdrank.

water

Het enige verschil is wel dat de smaak van het water naar verloop van tijd iets anders kan gaan worden. Toch kan je het in de meeste gevallen gewoon nog na de houdbaarheidsdatum drinken. Niks om je zorgen om te maken dus!

Reacties