Wist jij de voordelen van granaatappel al? Wat een geweldige vrucht!

Zoals je misschien wel om je heen merkt, hebben veel mensen weer een griepje onder de leden. Heb je het gevoel dat je hier ook mee te maken krijgt en wil je de griep voor zijn? Dan is het een goed idee om een granaatappel te eten.

Granaatappel zijn alleen in de herfst en winter verkrijgbaar en daar moet je van profiteren. Ze bevatten veel Vitamine C en kalium en ook nog eens antioxidanten. Hierdoor zouden de pitjes ontstekingsremmend zijn, de bloeddruk verlagen en ook overgangsklachten kunnen verminderen. Dat zijn nog eens veel gezondheidsvoordelen.

De smaak van een granaatappel is heerlijk fris en zoetzuur en lekker in je kwark of verwerkt in een salade.

wellicht wist je dit niet, maar je kunt het sap van de vrucht drinken, dan pers je de vrucht gewoon uit zoals een sinaasappel. Ook kun je de pitjes van de granaatappel eten. Het is een werkje om de pitjes uit de granaatappel te krijgen. Eerst snijd je de granaatappel door de helft met een scherp mes. Daarna pak je een helft en houd je hem met de pitjes-kant boven een schaaltje of een bord. Vervolg sla je met een zwaar voorwerp op de granaatappel, zodat de pitjes er aan de onderkant uitvallen.

Reacties