WOW dit gebeurt er met je lichaam als je 1 keer per week gaat zwemmen!

Ben jij het liefst zoveel mogelijk in het water te vinden en kun je niet wachten om met mooie dagen het zwembad of de zee in te duiken? Zwemmen is hartstikke gezond en goed voor je lichaam. Wij hebben een paar voordelen op een rijtje gezet!

 

Op gewicht blijven
Wist je dat je met zwemmen meer calorieën verbrand dan met hardlopen? In plaats van een uur te joggen kan je beter een half uur baantjes trekken. Als je graag wat extra kilo’s kwijt wilt raken, is zwemmen dus een goede sport.

Anti-stress werking
Heb je een drukke week gehad? In het water komt je geest helemaal tot rust. Dit komt door het geluid van het water en het gevoel om gewichtsloos te zijn.

Sterke spieren
Met zwemmen versterk je, je spieren. Het maakt daarbij niet uit of je de borstcrawl, vlinderslag of schoolslag doet. Je spieren moeten flink aan het werk als je zwemt waardoor je sterker wordt.

Goed voor hart en bloedvaten
Regelmatig een baantje trekken in het zwembad heeft ook een hele goede invloed op je hart en bloedvaten. Door het zwemmen bouw je conditie op. Je hart wordt sterker, maar ook je uithoudingsvermogen beter en je longinhoud groter. Dit helpt allemaal om je bloedvaten, hart en zuurstofopname te verbeteren.

Reacties