Ziet jouw tong er uit als 1 van DEZE 6 alarmsignalen? Kom dan direct in actie!

Er zijn meerdere tekenen dat jouw tong gezond of ongezond is. Als jouw tong helemaal mooi egaal en roze is dan kun je zeker weten dat hij gezond is. Maar dit is lang niet bij iedereen het geval. Jouw tong is een goede indicatie van hoe het met jouw gezondheid gaat. Dat is dus een goede reden om jouw tong eens even goed te gaan bekijken.

Tongaandoeningen kun je herkennen als de textuur en kleur van het tongoppervlak veranderd. Bekijk je tong eens en vergelijk die met de onderstaande foto’s.

Tong-aandoening

Wij zetten de bovenste 6 tongen even op een rij.. waar moet je op letten?

Tong 1:
De tong is vrij rood en wat opgezwollen. Dit betekent dat je een vitaminetekort hebt. Je moet meer vitamine b-12 binnen krijgen. Tip: Eet meer groene bladgroente of slik foliumzuur!

Tong 2:
De tong heeft een golf-achtig patroon. Dit is een teken van een aandoening aan je schildklier. Heb je soms last van een lage bloeddruk of vermoeidheid? Neem dan contact op met je huisarts.

Tong 3:
De tong zit vol met scheurtjes. Het ziet er eng uit maar wacht nog met conclusies trekken. Het hoeft niet persee een tongaandoening te zijn. Vertrouw je het niet helemaal? Neem dan contact op met je huisarts!

Bekijk de uitleg van de 3 andere op de volgende pagina!

Reacties