Zo krijg je aardappelschijfjes wel lekker krokant!

De kant-en-klare aardappelschijfjes zijn lekker makkelijk uit de supermarkt. Ze zijn heel snel klaar en passen bijna bij elk gerecht. Het lastige is alleen wel dat je ze niet snel krokant krijgt. Gelukkig hebben wij een manier gevonden waarbij ze heerlijk krokant worden.

aardappel

Het geheim

Wij zijn gek op een goed stuk vlees met vers gebakken aardappeltjes. Als je de ene dag wat extra aardappels kookt, hoef je ze de volgende dag allemaal maar op te bakken. Vaak heb je hier alleen geen tijd voor en zijn de kant-en-klare aardappelschijfjes toch wel erg makkelijk. Toch worden ze vaak een beetje plakkerig . Het geheim is keukenpapier en een mix van olie en roomboter. Daarnaast heb je flink veel geduld nodig en een hete pan.


Zo maak je krokante aardappelschijfjes

1.Dep de aardappelschijfjes goed droog met keukenpapier
2. Gebruik een beetje olie en een beetje roomboter (zelfde hoeveelheid). Door de olie word het goed heet en met de roomboter krijgen de aardappels een krokant korstje.
3. Zorg dat de pan en olie goed heet is voordat je de schijfjes erin doet en gebruik een grote pan zodat alle aardappelschijfjes de bodem raken en niet op elkaar liggen.
4. Laat de aardappeltjes lekker een paar minuutjes bakken voordat je ze omdraait totdat je merkt dat ze bruin zijn aan de onderkant. Dan draai je ze één voor één om met je vork, zodat je ook aan de andere krant bruin worden.
5. Doe er nog een beetje zout op en klaar zijn je knapperige aardappeltjes!

Reacties