Zo krijg je die lelijke grijze krassen uit je borden!

Het is bijna niet doen om je servies na jaren van gebruik onbeschadigd te laten. Heb je witte borden in je servieskast? Die zijn nog extra kwetsbaar. Vaak zie je hier na verloop van tijd grijze krassen op je borden ontstaan. Het is natuurlijk niet heel erg, maar zeker niet mooi.

Gelukkig hebben wij van ViralFood een makkelijk trucje om je borden met de krassen weer zo goed als nieuw te krijgen.

Lees snel verder op de volgende pagina hoe je dit voor elkaar krijgt!

Lelijke grijze krassen op borden kunnen onder andere komen door bijvoorbeeld de kwaliteit van het servies of het krassen van bestek tijdens het eten of wanneer het in de vaatwasser staat. De makkelijkste manier om ze te verwijderen hebben wij voor jou.

Eigenlijk heb je maar een paar dingen nodig. Een beetje water, baking soda en geen haast. Meng een beetje water en baking soda zodat er een pasta van de twee ingrediënten ontstaat. Wrijf deze pasta met een doekje, spons of met je vinger over het bord en laat het even kort inwerken. Je zal zien dat de grijze krassen zullen verdwijnen.

Op deze manier hoef je geen nieuwe serviesset te kopen, wat je natuurlijk veel geld kan besparen.

Als je geen baking soda in huis hebt, kun je deze tip ook proberen met wijnsteenzuur. Dit werkt alleen niet bij hele diepere krassen op je bord. Deze zitten dan te diep in het bord en dat krijg je er niet meer uit.

Heb je nog andere tips? Laat het dan aan ons weten!

Reacties