Zo lang kun je een geopende fles wijn bewaren!

Soms heb je gewoon zin in één glaasje wijn en vind je het eigenlijk zonde om daarvoor een hele fles te openen. Wanneer je het toch niet kan laten, zal je al snel merken dat de wijn na enkele dagen een beetje ‘vreemd’ ruikt en wat minder goed smaakt. Kan je de wijn dan nog drinken of de inhoud beter door de gootsteen leegspoelen? Wij van ViralFood hebben het antwoord voor jou!

Witte wijn
Witte wijn (maar ook rosé) komt het beste tot zijn recht wanneer de fles net geopend is. Na een dag zijn de smaak en geur ervan ook veel minder sterk en dat is natuurlijk zonde! Als je een wijn in huis hebt met hoge zuren zoals riesling dan ligt het weer anders, deze je namelijk wel twee à drie dagen bewaren. Zoete witte wijnen kunnen iets beter tegen veroudering. De smaak kan hiervan wel veranderen, maar een dag of vijf kun je de fles zeker in de koelkast bewaren.

Rode wijn
Bewaar de fles rode wijn een een kamer waarin de temperatuur minder dan 21 graden is of in de koelkast. Dan blijft de fles een paar dagen goed. Hoe meer tannines en zuren een rode wijn bevat, hoe langer deze houdbaar is na het openen van de fles. Je kunt lichte rode wijn, zoals pinot noir, het beste sneller opdrinken binnen 2 dagen. Daarentegen zijn de stevigere rode wijnen, zoals Syrah, langer houdbaar tot wel 3 à 4 dagen.

Benieuwd naar Mousserende wijnen en zoete wijn? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Reacties