Zo maak je de allerlekkerste aioli helemaal zelf!

Als je ons vraagt wat ons lievelingssausje is bij de bbq, dan is dat zonder twijfel aioli. Het is heerlijk op je vlees, om patatjes in te dippen, maar smaakt ook verrukkelijk op een stokbroodje. Vaak kopen we dit sausje in de supermarkt, maar wist je dat je dit ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Lees snel hoe!

ail

Benodigdheden
– 2 teentjes knoflook.
– 2 eetlepels olijfolie.
– 6 eetlepels mayonaise.
– 2 theelepels mosterd.
– Rasp van 1 citroen.
– Klein beetje tabasco.
– Snufje zout en peper.

Bereidingswijze
1. Pers de knoflook.
2. Rasp de citroen.
3. Doe hierbij 6 eetlepels mayonaise.
4. Voeg de olijfolie, mosterd en een beetje tabasco toe.
5. Proef hoe je de aioli vindt smaken en doe eventueel nog een snufje peper en zout erbij.

De aioli kan je tot 2 dagen afgesloten in een bakje bewaren. Eet smakelijk alvast!

Reacties