Zo maak je de allerlekkerste snert helemaal zelf!

De tijd gaat razendsnel: een week geleden zat je nog te genieten van een wijntje op een terrasje met blote benen en nu moet je alweer langzamerhand gaan bedenken wat voor kerstmaal je wilt opdienen. Afijn, bij wat koudere temperaturen horen ook traditionele gerechten. Wat dacht je van heerlijke snert?

Iedereen heeft een eigen manier van snert bereiden, maar wij hebben een recept voor jou met een geheim ingrediënt.

Wij hebben het over Sambal! Wil jij een goede snert maken? Doe dit met een goede rooktworst en lekkere knolselderij. Vervolgens doe je er een beetje sambal manis bij (de milde en zoete) om het gerecht net iets specialer te maken.

Graag het volledige recept hebben? Lees dan snel verder!

Welke ingrediënten heb je nodig? (voor 6 personen)
250 gram spliterwten
250 gram hamschijf
50 gram ontbijtspek (met zwoerd)
1 rookworst
1 ui
1 winterpeen
1 prei
1 kleine knolselderij
1 aardappel
1,5 liter water
peper en zout naar smaak
2 á 4 eetlepels sambal manis
1 laurierblad
25 gram verse selderij

Bekijk op de volgende pagina hoe je het maakt! 🙂

Reacties