Zo maakt Gordon Ramsay pittige tonijnkoekjes

Gordon Ramsay is van alle markten thuis. De topkok schudt het ene na het andere heerlijke gerecht uit zijn mouw. Gelukkig hoeft een lekker gerecht niet complex te zijn. Zo maakte de Britse kok deze overheerlijke, pittige tonijnkoekjes.

Ingrediënten
400 gram tonijn, uitgelekt
6 Chinese waterkastanjes
3 bosuitjes
Verse gember naar smaak, geschild en geraspt
3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
1 rode chilipeper
2 theelepels limoensap
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels vissaus
2 eieren
Flinke scheut zonnebloemolie, om in te bakken
Snuf suiker (voor de saus)
2 eetlepels vissaus (voor de saus)
1 eetlepel rijstazijn (voor de saus)
Sap van 1/2 limoen (voor de saus)
2 eetlepels verse koriander, fijngesneden (voor de saus)

Gordon Ramsay is niet vies van een heleboel koriander, maar veel mensen houden hier niet zo van. Je kunt de koriander goed vervangen door wat peterselie.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tonijnkoekjes?

Doe de tonijn in een kom en snijd de waterkastanjes in plakjes. Tip: je kunt waterkastanjes vaak bij de toko kopen.
Roer de waterkastanjes en gember door de tonijn.
Snijd de bosuitjes in stukken en haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd deze peper fijn. Voeg de bosuitjes, chilipeper, koriander, limoensap, zout en peper en vissaus toe aan de tonijn. Roer door elkaar.
Doe de eieren in een kom en klop deze los. Voeg toe aan de tonijn en roer tot een geheel.
Rol 8 balletjes uit het beslag en druk deze daarna een beetje plat.
Verhit zonnebloemolie in een pan en doe de tonijnkoekjes erin. Bak beide kanten goudbruin, elke kant bak je ongeveer 1 à 2 minuten.
Serveer de koekjes met een simpele dipsaus. De saus maak je door alle ingrediënten voor de saus simpelweg in een kommetje te doen en door elkaar te roeren.
Eet smakelijk!

Reacties