Zo worden gummibeertjes echt gemaakt…. WHAT?!

Die vrolijke en heerlijk zoet gummibeertjes doen ons zo aan vroeger denken. Je wilde altijd je lievelingskleur pakken als iemand uitdeelden uit een zakje omdat je ervan overtuigd was dat je lievelingskleur ook de lekkerste smaak had. Eet jij ze nog steeds regelmatig? Ik weet niet of je dat nog doet nadat je dit filmpje hebt gezien.

Wist je namelijk hoe deze beertjes gemaakt worden? Er is een filmpje opgedoken waarin je het hele proces ziet. En dat is best heftig!

Het zal je vast niet verbazen dat de gummibeertjes worden gemaakt van gelatine, wat gemaakt wordt van de huid, botten ook kraakbeen van dieren. Maar wist je ook wel dier er centraal staat in dit productieproces? Alina Kneepkens, een Belgische filmmaker heeft vastgelegd hoe het nou echt zit. In het filmpje ‘van snoep tot varken’ zie je het proces eens op een hele andere manier, namelijk van het eind tot het begin.. Je ziet dus eerst hoe de gummibeertjes voortkomen uit een varken.. Niet zo fris, maar wel reuze interessant om te kijken. Zie het filmpje hieronder!

Reacties