Zonde! Door DEZE kledingfoutjes lijk je dikker dan je bent

We hebben niet allemaal maatje 38. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar soms oog je voller dan je eigenlijk bent. Door je slim te kleden, kun je ervoor zorgen dat je er net zo slank uitziet als je bent (of net nog wat slanker). Met een paar simpele tips en trucs ga je veelgemaakte kledingfoutjes tegen. Zoals deze.

Zwart kleedt af
Ja en nee. Als je helemaal in het zwart gekleed gaat, bestaat het risico dat je als het ware één groot zwart vlak wordt. En dan kan er weer voor zorgen dat je wat zwaarder of massiever oogt dan je bent. Zwart blijft een prima basis. Maar dan wel gecombineerd met andere kleuren, zodat het geheel meer leeft. Dus bijvoorbeeld een zwarte broek en zwarte top met een jasje in een lichtere kleur.

Verstoppen in wijde kleding
Het is een van de meest gemaakte kledingfoutjes: lekker wijde kleding dragen, omdat het alles zo fijn verhult. Maar juist in wijde spullen verlies je vorm en raak je je hele silhouet kwijt. Zonde!

Niet op de details letten
Ga je nieuwe kleding kopen? Of wil je je kast uitmesten? Neem deze kledingpuntjes dan als uitgangspunt. Geen goed idee: een broek met een te krappe band in de taille, waardoor vetrolletjes op je heupen en buik er als het ware overheen gaan hangen. Ook niet (meer) doen: broekzakken die te ver uitstaan, knopen die net dicht kunnen waardoor de stof zich aanspant of te brede schouderpanden die je postuur verbreden.

De verkeerde kleur dragen
In sommige tinten straal je meer dan andere. Dat heeft te maken met je kleurtype: de tint van je huid en de kleur van je haar en ogen. Je kent het wel: als je dat ene truitje draagt, krijg je van alle kanten complimenten en roept iedereen dat je er zo goed uitziet. In dit artikel staat precies uitgelegd hoe dat zit én ontdek je hoe je erachter komt welke kleuren je het mooist staan.

Een bh die niet goed past
Ook deze vergissing scoort hoog in de categorie kledingfoutjes: veel vrouwen dragen niet de juiste maat of de goede soort bh. Terwijl een bh juist wonderen kan doen voor je figuur! Ondergoed dat goed past, zit niet alleen lekkerder, het komt ook je figuur ten goede en zorgt ervoor dat je kleding beter zit. Zo dragen veel vrouwen bijvoorbeeld een te krappe bh of een te kleine cup, dat kan voor ontsierende rolletjes zorgen. Ook een bh waarvan de band te hoog zit, kan vetrolletjes laten ontstaan.

Lees ook: Wil jij afvallen en minder gaan snoepen? Deze simpele truc schijnt geweldig goed te werken!

DEEL DIT BERICHT MET AL JE VRIENDEN EN FAMILIE OP FACEBOOK!

Reacties