Wil jij afvallen zonder een dieet? Met deze 5 tips ben jij binnen no time fit!

Laat me raden.. Op Maandag begin je met jouw dieet, Dinsdag stop je en op Woensdag geef je jezelf over en je gaat de volgende week pas weer verder met het dieet. Herkenbaar? Voor velen helaas wel en het is ook niet zo gek, het is en blijft lastig en soms weet je ook niet wat de beste manier is. Maar het draait vaak niet om het strenge dieet maar om de leefstijl, hier 5 goede en makkelijke tips om jouw leven op de rit te krijgen.

1. Gooi niet alles om

Als je op dieet gaat is het vaak verleiderlijk om alles om te gooien in slechts een klap en meteen alle vetten, koolhydraten, zuivel of een andere groep te vermijden. Maar besef wel dat je belangrijke stoffen zoals vitamines, zink en ijzer nog steeds binnen moet krijgen. Gooi dus niet alles om, dit doet het lichaam niet goed en daardoor zul je sneller stoppen.

foodd

2. Mama had altijd gelijk.. eet je groente!

In groente en fruit zitten veel vezels, vitamines en
fytonutriënten. Maar daarintegen heel erg laag in kalorieen. Meer groente en fruit helpt jou dus vanzelf met afvallen. Een studie bij 13,000 mensen had als resultaat het feit dat wanneer ze meer groente en fruit aten voor twee jaar lang, ze automatisch afvielen. Het duurt wat langer maar elk beetje helpt, plus je voelt je fitter en energieker.

3. Neem kleinere porties

Dit klinkt heel logisch en is de beste manier om af te vallen, maar een o zo lastige! Je moet alleen voortaan beseffen dat die grote porties helemaal niet nodig zijn, je moet eten tot je vol zit en niet extra. Je maag went er al snel aan als je grote porties neemt en je wordt steeds hongeriger, bouw dit dus rustig af!

4.Let op wat je drinkt!

Dit heeft mij denk ik het meest en gemakkelijkst geholpen. Laat die cola en fanta voortaan staan en drink water of thee. Een frisdrankje staat vaak al gelijk aan 30-45 minuten wandelen om de kalorieen eraf te krijgen (!!). Zoek een goede vervanger voor die ongezonde frisdrankjes, je gaat het vanzelf snel waarderen.

5.Laat je niet misleiden door verveling!

Dit is een groot probleem, je staat te pinnen bij het tankstation, kijkt naar een chocoladereep en krijgt spontaan honger. Je hebt helemaal geen honger maar door de misleiding van marketing denk je opeens honger te hebben, laat deze tussendoortjes staan! Dit zijn de echte killers! Ook een goede tip: maak lijstjes als je gaat shoppen zodat je precies weet wat je moet halen.. En de gouden tip: ga niet winkelen als je honger hebt haha!

Reacties