Dit is het nieuwste middeltje tegen hoesten, en het is nog lekker ook! TOP!

Soms komen er van die onderzoeken voorbij waar we gewoon een grote glimlach van op ons gezicht krijgen. De professor van de Universiteit van Hull heeft uitgewezen dat chocolade (ja echt!) een middel is dat perfect werkt tegen hoesten. Het is op verschillende mensen getest en een nieuw hoestmedicijn dat cacao bevat hielp binnen twee dagen tegen het hoesten. En niet werkte het tegen hoesten, ook sliepen ze er beter van.

tagg

Cacao heeft namelijk een kalmerende werking op de zenuwen, wat irritatie, bijvoorbeel als je last hebt van jeukende keul of prikkelhoest kan vermineren binnen korte tijd. Wat een heerlijk onderzoek, nu is er eindelijk een excuus om wat meer chocolade te eten.

Als je gek bent op chocolademelk heb ik wel een klein teleurstellend berichtje, dit helpt namelijk niet. Bij het drinken van chocolade komt de cacao namelijk niet lang genoeg in contact met de zenuwuiteinden. Dus voortaan kauw en zuig jij op een puur chocoladestuk.. Echt balen he? Vergeet dit baanbrekende nieuws niet te delen en jouw favoriete chocolade addict te taggen!

Reacties