Eindelijk het echte antwoord .. DIT is wat er allemaal écht in een frikandel zit!

Jij hebt de fabeltjes vast ook weleens gehoord: een frikandel zou vol zitten met restafval en andere vieze bestanddelen. Maar wat is hier nu echt van waar? Wat zit er nu daadwerkelijk in het populaire stukje vlees?

Wist je wel dat er per jaar 600 miljoen frikandellen worden verkocht?

Overblijfselen
Tijdenlang gingen er over de frikandel wilde verhalen rond: de snack zou vol zitten met overblijfselen van ander vlees, zoals koeienogen, kraakbeen, stukjes bot en zelfs de uiers van een koe. Gelukkig gebeurt dit tegenwoordig niet meer en worden de koeienuiers gebruikt in fabrieken voor dierenvoeding. Maar, als dat niet meer in de frikandel gaat, wat zit er dan eigenlijk nog wel in?

Gewoon vlees
In een echte, originele frikandel zit rundvlees, varkensvlees, verschillende kruiden en paneermeel. Het vlees dat gebruikt wordt voor de frikandellen is niet ‘gewoon’ vlees, maar seperatorvlees. Seperatorvlees is een restproduct afkomstig uit de vleesindustrie en blijft over wanneer alle mogelijke stukken vlees van het dier zijn gehaald. Dit is geen slecht vlees, maar wat niet als zodanig kan worden verkocht; het zijn kleine stukjes en er zit niet zoveel smaak aan. Geen rare dingen dus! Eigenlijk is een frikandel dus best duurzaam want anders wordt dit vlees weggegooid!

Reacties