Koffie niet goed voor je? Uit dit onderzoek blijkt dat je juist snel meer moet drinken!

Dit is een heerlijk bericht op de maandag ochtend. Terwijl ik mijn bakje koffie wegwerkte las ik namelijk dat we met z’n allen meer koffie moeten drinken! Dit is wat Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten vertelt in de Volkskrant.

GettyImages-463030809-e1492953523151

Laten we beginnen met de eerste fabel: Koffie droogt het lichaam niet uit vertelt Marianne.
De cafëine in koffie prikkelt je blaas een beetje. ‘Maar dat betekent alleen maar dat je iets éérder gaat plassen van koffie, niet méér.’ Wil je genoeg drinken op een dag? Dan is je ochtend beginnen met een paar bakken koffie juist heel goed: ‘Dat draagt bij aan een goede vochtbalans.’

WEL KOFFIE DRINKEN
Daarnaast verhoogt koffie je bloeddruk wel, maar dat zakt daarna weer. En ook voor het hart is koffie niet slecht. Geleijnse heeft net een onderzoek afgerond waaruit blijkt dat mensen die een hartinfarct hebben gehad beter koffie kunnen blijven drinken: dat verlaagt de kans op overlijden met 10 procent. Koffie afzweren is ook voor hartpatiënten nergens voor nodig.

BEGINNEN
Is het dus verstandig om minder koffie te drinken? Nee. Als u geen koffie meer drinkt, zou u er juist mee moeten beginnen.

Reacties