Vaak tintelingen en geen kracht in je hand? Probeer eens deze voedingsmiddelen te eten!

Heb je wel eens pijn, geen gevoel of juist tintelingen en geen kracht in je hand? Het is dan mogelijk dat je carpaal tunnel syndroom hebt. Bij (CTS) wordt de middelste handzenuw ingeklemd. Deze zenuw loopt vanuit je onderarm je hand binnen. De meeste gevallen zijn bij mensen tussen de 40 en 60 jaar en dan met name vrouwen. Daarnaast hebben zwangere vrouwen en vrouwen met reuma klachten ook een grote kans op deze aandoening.

Als je dit hebt, is het natuurlijk niet heel fijn. Gelukkig hebben wij wat tips om de schade te voorkomen die meer hersteld kan worden. Let wel op: als je dit heel regelmatig hebt, plan dan een bezoekje aan de dokter.

1. Walnoten
Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen ontstekingen te verminderen. Elke dag een handje van deze noten is perfect.

2. Ananas
In ananas zit een stofje dat bromelaïne heet. Deze stof kan niet alleen symptomen verminderen maar er zelfs voor zorgen dat de klachten helemaal verdwijnen. Dat zou mooi zijn!

3.Lijnzaadolie
Net als vis en olijfolie is lijnzaadolie rijk aan omega-3 vetzuren. Dit vermindert ontstekingen.

4. Kurkuma
Ken je kurkuma al? Dit is een zeer krachtige ontstekingsremmer. Eigenlijk heb je hier maar heel weinig van nodig om de klachten te verminderen.

5. Granen
Eet jij veel granen? Hierin zit veel magnesium en dit is belangrijk voor de onderhoud van je zenuwen. Daarnaast zit het ook in groene groenten en peulvruchten.

Reacties