Wist jij dat het goed is om zwart gevlekte bananen te eten? NOOIT wist ik deze redenen!

Bananen zijn goed voor de gezondheid, daar hebben wij al vaker over geschreven. Ze zijn niet alleen makkelijk te eten, maar ook een echte energie boost als tussendoortje. Als je trekt hebt is het een perfect maaltje om een puur uurtjes door te komen.

Maar als een banaan over datum is en een tijdje ligt dan wordt de banaan bruin. Tijd om hem weg te gooien toch? Niets is minder waar, het is een van de weinige soorten eten dat je juist moet bewaren dan. Er is namelijk nog flink wat mee te doen en meer dan zonde om weg te gooien.

black-bananas

Wist jij namelijk dat hoe bruiner een banaan is, hoe meer TNF de banaan bevat. TNF staat voor Tumor Necrosis Factor, een stof die kanker bestrijd. Het gaat abnormale cellen tegen en helpt in de communicatie tussen het immuun systeem en geïnfecteerde delen van het lichaam. Dus als je een bruine banaan ziet, wees niet bang om hem alsnog te eten.

Maar dit is niet de enige reden om bananen te eten, we hebben de gezonde redenen eventjes voor je op een rijtje gezet:

1: Bloeddruk: Bananen bevatten weinig sodium en juist veel potassium. Dit maakt het een ideaal maaltje om de bloeddruk te verlagen en daarnaast een bescherming tegen een hartaanval.

2: Energie: Je krijgt direct energie en kan een paar uur door, perfect dus voor een workout en goed tegen spierpijn.

3: Goed tegen zweren.

4: Helpt tegen depressie

5: Hitte: Is het een warme dag buiten? Eet een banaan om af te koelen. Het vermindert je lichaamstemperatuur en het kan zelfs werken tegen koorts.

Overtuigd?
Vergeet vooral dit bericht niet te delen met vrienden en familie!

Reacties