Zeg ken jij de mosselman? Mossel en Gin in Amsterdam, een aanrader?

Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman, de mosselman. Zeg ken jij de mosselman die woont in Scheveningen.

Goed nieuws, want sinds een tijdje hoef je voor heerlijke mosselen niet helemaal naar Scheveningen, maar kun je terecht in hartje Amsterdam bij Mossel en Gin.

mosselgin

Een dagje voordat ik als ultieme mosselfan (want dat moet je zijn) ging eten bij het restaurant had ik telefonisch gereserveerd. ‘Hoi, ik wil graag reserveren voor 7 uur en voor 2 personen’. Prima, hoorde ik aan de andere kant van de telefoon. ‘Is het ook mogelijk om buiten te reserveren?’ ‘Als je er om 7 uur komt, dan is er vast nog plek, zei de Mossel en Gin vrouw’ ‘Uhm, tja, ja oké, bedankt doeg’ Toen ik ophing had ik geen idee of ik nou morgen op een terrasje kon genieten van mosseltjes of ik dat ik toch maar even eerder moet komen.

En dat idee was helemaal niet zo gek, want de volgende dag was het terras bom en bomvol. De ene hipster na de andere hipster zat te genieten van (hoe toepasselijk) een pannetje mosselen en een spannende Gin. Dat deze foodbar niet alleen mosselen en Gin op de kaart hebben, demonstreerden de serveerders met ieder een ander t-shirt met tekst. Mossel, Oester, Kreeft, Gin; Ik heb ze allemaal voorbij zien komen. En tja wat moet je dan kiezen? Ga je voor de mosselen of doe je eens gek en neem je iets anders? We hadden besloten om semi gek te doen en als voorgerecht garnalen en kreeftkrokketjes te nemen. Deze waren heerlijk van smaak en je kon goed proeven dat ze handgemaakt waren. Als drankje had ik de Gin tonic Bloom. Een bloemige, fruitige Gin met vlierbloesem tonic. Voor een half glas betaal je 7,50! Wat in eerste opzicht Ibiza prijzen zijn, maar met een half glas kan je zeker wel een avondje voort, want het glas was eerder halfvol dan halfleeg.

gintonic

Wat mijn gelijk opviel is dat ze standaard op elke tafel een kan water neerzetten met munt en citroen. Waar zie je dat nog, gratis water? Als je tegenwoordig kraanwater ergens bestelt zeggen dat ze dit niet hebben. ‘Nou op jullie wc zag ik toch echt een kraantje waar water uit komt hoor!’. Niet alleen het kraanwater is een service, maar ook de vriendelijkheid van het personeel valt op. De serveerders nemen de tijd om je het gerecht uit te leggen en een serveerder was er een ster in om knielend meer te vertellen over de gerechten. Zo voelde je, je toch een beetje speciaal!

Als hoofdgerecht had ik de mosselen met chorizo. Als eerst kregen we een bakje patat, die vervolgens al leeg was toen de mosselen eraan kwamen, omdat die ruim 10 min op zich lieten wachten. Toch wel een klein minpuntje! Ook vond ik de patat niet heel smaakvol. De mosselen daarentegen waren heerlijk met een lekker sausje. Naast chorizo zat er nog ui, olijf, paprika en peterselie in het pannetje. Om eerlijk te zien was het een klein mosselpannetje en zou je met grote trek toch echt wel een voorgerecht erbij moeten nemen. Al is 15 euro voor dit mosselpannetje+salade+patat de prijs wel waard.

mosselgin

IMG_1643

Op de zwoele zomeravonden wordt er laat in de avond heerlijke loungemuziek gedraaid in de tuin en kun je genieten van een vuurkorf die aangestoken wordt. Een gezellig sfeertje dus! Maar ook in de winter kun je prima binnen eten met genoeg zitplekken.

Conclusie: Je moet enigszins een viswijf of mosselman zijn om hier aan je trekken te komen. Als vleesliefhebber word je niet heel gelukkig van dit restaurant waar geen biefstukje of

steak te pas komt. Als je toch wordt meegevraagd; drink gewoon lekker veel frisse Gin tonic en zelfs jij als bangerik voor de glibberige mossels durft het aan om een van dit gerecht te genieten!

Auteur: Kim Appelboom

Reacties