Gemberwater: Twee shotjes per dag verbrandt vet van je buik, rug en dijen

Gember is sinds de oudheid een van ’s werelds populairste specerijen. Het wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige en gezonde voedingsmiddelen die de natuur te bieden heeft en heeft een aantal voordelen voor de gezondheid. Meer recentelijk is het gebruikelijk geworden om...

Recept van de dag: romige pestogarnalen met knoflook en champignons

Voor garnalen mag je ons ’s nachts wakker maken. Het water loopt ons al in de mond als we denken aan garnalen met knoflook, heel veel knoflook. Ben jij ook zo’n fan van garnalen met knoflook? Dan moet je deze pestogarnalen en champignons eens...

Typisch Limburgs recept: zoervleijs (zuurvlees) met friet, genieten!

Voor alle mensen die uit de meest zuidelijke provincie van ons land komen herkennen dit gerecht waarschijnlijk direct: zoervleijs. De naam is afkomstig van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Vroeger werd dit Limburgse gerecht veel gemaakt van paardenvlees, tegenwoordig wordt er...

Verspil geen tijd en energie meer door pasta in een kookpan te koken – er is een betere manier

Met pasta als een van de meest populaire maaltijden en een favoriet bij kinderen, vinden de meeste ouders dat ze minstens één keer per week in Italiaanse stijl moeten koken, als het niet meer is. De meesten van ons zijn beperkt in de tijd...

Een recept om van te smullen: Hachee

Bij veel Nederlandse huishoudens staat hachee standaard op het menu in de winter. Hachee maken is niet moeilijk, maar toch zijn veel mensen de ‘kunst’ van het suddervlees vergeten. Alles moet snel en niemand neemt de tijd om het vlees lekker lang in de...

Recept: romige spruitjesovenschotel met spekjes

Als kind waren we er niet zo’n fan van, maar nu zijn we er dol op: spruitjes. De kleine kropjes van de spruitkool zijn op diverse manieren te maken en ook nog eens erg gezond. Heb je zin in spruitjes? Maak dan deze overheerlijke...

LEKKER: Dit is het best bewaarde geheim voor het maken van de allerbeste tosti!

Eigenlijk wordt iedereen wel blij van een heerlijke tosti. Het kan je kater ontbijtje zijn, een makkelijke en snelle lunch of een lekker tussendoortje. Het lijkt misschien wel het aller makkelijkste broodje om te maken, maar toch is dit niet helemaal waar. Voor een heerlijke...

Zo maakt Gordon Ramsay pittige tonijnkoekjes

Gordon Ramsay is van alle markten thuis. De topkok schudt het ene na het andere heerlijke gerecht uit zijn mouw. Gelukkig hoeft een lekker gerecht niet complex te zijn. Zo maakte de Britse kok deze overheerlijke, pittige tonijnkoekjes. Ingrediënten 400 gram tonijn, uitgelekt 6 Chinese waterkastanjes 3 bosuitjes Verse...

Voor ‘s werelds beste pastasaus heb je slechts 3 ingrediënten nodig

Vaak denken mensen dat hoe meer ingrediënten er in een gerecht zitten, hoe beter het smaakt. Dit is echter helemaal niet waar, zo bewijst dit gerecht. Want de allerlekkerste pastasaus, bedacht door Marcella Hazan, maak je namelijk met maar drie ingrediënten. Alles aan deze...

Droom recept: chocolade-mayonaisetaart

Als wij een chocoladetaart maken, denken we voornamelijk aan cacao, eieren, bloem en suiker -best veel suiker. Het laatste wat we door het beslag zouden doen is mayonaise. Toch is het een aanrader om het eens te proberen. Door de mayonaise krijgt de taart...