Recept: kip teriyaki

Teriyakisaus komt uit de Japanse keuken, maar is inmiddels ook kant-en-klaar in onze supermarkten te vinden. In dit recept gaan we zelf teriyaki maken, dus nog veel lekkerder dan uit een flesje! Moeilijk is het niet, want deze kip teriyaki is binnen een kwartiertje...

Met wat bloem, water, olie en zout maak jij de lekkerste Spaanse lekkernij OOIT!

Gek op gerechten van over de hele wereld? Ik ben dol op gerechten die ik niet ken, of gerechten uit het buitenland zelf te maken. Dit Spaanse recept is een favoriet van mij. Je ziet het de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen, Churros! Deze...

Gek op tosti’? Deze hebben wij uitgeroepen tot allerlekkerste TOSTI versie die er is!

Nog nooit kreeg je een tosti zo lekker krokant! Heb jij ook vaak dat een tosti in een restaurant wat lekkerder is dan thuis? Hij lijkt knapperiger en net wat meer bite te hebben dan de tosti thuis.. Hoe kan dat?! Het komt door...

Zelf jam maken? Dit recept is echt heerlijk en gezond tegelijk!

Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren qua beleg. Ik zelf ben gek op pindakaas en chocopasta, maar een verse goede jam doet het ook altijd goed! Maar vooral nu ik weet hoe makkelijk en lekker het is als je het zelf maakt! Dit recept...

BUDGET KERSTMENU: Dit heerlijke menu van 3(!!) gangen maak je voor minder dan 5 euro!

December is een enorm dure maand.. Kerst staat voor de deur en al die dinertjes kosten flink wat geld.. En dan ook nog die kado's die erbij komen kijken. Wij hebben een heerlijk kerstmenu voor jou klaargezet (niet letterlijk) dat heel erg lekker is,...

Plukbrood met gesmolten knoflookboter, mozzarella en basilicum

Plukbrood met gesmolten knoflookboter, mozzarella en basilicum Heb jij een feestje en wil je jouw gasten verrassen met iets lekkers? Dan is dit heerlijk warme plukbrood uit de oven een groot succes! Lees hieronder een simpel gerecht met gesmolten knoflookboter, mozzarella en basilicum. Plukbrood is...

Zó maak je binnen 10 minuten een pittige mosterdsoep met maar 5 ingrediënten

Als we tussen de middag broodjes eten, wordt zo’n broodmaaltijd helemaal afgemaakt met een goede kop soep. Heb jij niet zoveel tijd, maar wil je wel echt even iets warms? Maak dan deze simpele en snelle mosterdsoep. Ingrediënten 1 liter groentebouillon 150 milliliter kookroom 40 gram boter 50 gram...

Wat is double cream precies en waarmee kun je het vervangen?

Wie menig Engelstalig kookblog afscrolt om de leukste en romigste gerechten te vinden, heeft vast weleens meegemaakt dat de roomsoort double cream op de lijst pronkt. Maar wat voor room is het precies en is het in Nederland ook te koop? Laten we bij...

Zelfgemaakte frikadelbroodjes zijn heel erg lekker, makkelijk te maken en gezonder!

Hmmm.. niet heel gezond maar wel heel erg lekker op z'n tijd, frikadellebroodjes. Iedereen heeft er wel eens eentje gegeten, vooral de jeugd is er dol op. Maar je kunt ze ook zelf maken, gezonder dan uit de supermarkt en ook nog eens lekkerder...

Recept: romige sperziebonenovenschotel met champignons en spekjes

Voor een romige ovenschotel zijn wij altijd wel te porren. Helemaal als het buiten erg koud en donker is, lijkt een ovenschotel nog lekkerder te zijn. Bovendien is het zo fijn dat het maken van een ovenschotel je niet veel werk kost. Heb jij...