Avocado ijsjes met gesmolten chocolade, perfect voor de zomer.

Avocado ijsjes
  • Tijd
  • Gemakkelijkheid

Ingrediënten

– 3 eetrijpe avocado’s
– 175 ml soja melk(amandel) of gewone melk
– 5 eetlepels (magere) gecondenseerde melk
– (1,5) eetlepel honing
- 200 gr pure chocolade (70%)

3
Gebruikerswaardering: 5.0 (2 stemmen)
Verzenden

Tijdens mijn vakantie in Albufeira kwam ik dit recept tegen in ‘’De allerhande” maar dan in het Portugees. Een verassend lekkere combinatie van avocado en pure chocolade. Gemaakt, gegeten en genoten.

Gemakkelijk thuis te maken, kan bijna niet mislukken. Dus alle foodlovers, impress your friends!

avocado-ijsjes

Mix in een keukenmachine de avocado’s, de melk en de gecondenseerde melk.

Schermafbeelding 2015-06-17 om 22.17.22

Meng goed, daarna proeven. Voeg naar eigen wens honing toe.

Schermafbeelding 2015-06-17 om 22.19.08

Giet het avocado mengsel in ijsvormpjes (of iets anders creatiefs) en leg ze in de vriezer. Na een half uur uit de vriezer halen, dan houten stokjes in het ijs zetten en voor 3 uur terug zetten in de vriezer .

Schermafbeelding 2015-06-17 om 22.20.04

Smelt de chocola au bain marie.

Schermafbeelding 2015-06-17 om 22.23.58

Dip de puntjes van je ijs in de gesmolten chocola. Ook kan je door middel van een vork de chocola er overheen strooien wat zorgt voor een speels effect.

Reacties