De ‘Cake of the week’ is deze week een heerlijke frambozenroomtaart, Mmmm..

Onze vrienden van Cateringbedrijf Eef & Lien hebben deze week weer een geweldig recept voor jullie klaar staan. Elke week brengen wij in samenwerking met deze dames een ‘cake of the week’ oftewel 52 weeks of cake uit. Deze week een heerlijke en verfrissende.. Frambozenroomtaart.

frambozenroomtaart

Nodig:
– 150 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram witte basterdsuiker
– 2 eieren
– rasp van 1/2 citroen
– 200 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– snufje zout
– 100 gram frambozen (evt diepvries)
– 250 ml zure room
– 1 thee vanille extract
Klop de boter met 150 gram suiker licht en romig. Klop er 1 ei en citroenrasp door en zeef de bloem met bakpoeder en zout erboven. Meng tot een glad beslag. Schep dit in lage taartvorm (handigst met losse bodem). Zorg dat de bodem en randen egaal bedekt zijn. Bak 10 minuten op 200C en zet dan weer op aanrecht. Draai de oven op 180C. Verdeel de frambozen over de bodem. Klop de zure room met 50 gram suiker, 1 ei en vanille extract goed door elkaar en giet over de frambozen. Bak nog 30 minuten. Laat 15 minuten afkoelen voor je de rand eraf haalt (bovenkant moet stevig zijn) en laat dan helemaal afkoelen.

Volg ons ook op twitter zodat je nooit meer iets hoeft te missen. @ViralFood_

Reacties