Deze bananenpudding is heel erg simpel te maken en razend lekker!

Heb jij zin in een lekker zomers en fris toetje? Maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dit is de ultieme oplossing! Het is namelijk een heerlijke bananenpudding en je kunt hem binnen een kwartiertje klaarmaken, de koelkast doet het meeste werk!

bananenpudding


Wat heb jij nodig voor dit toetje? (15 porties)

225 gram roomkaas
5 bananen
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
480 ml melk
1 theelepel vanille-extract
1,5 zakje kloppudding vanille
300 gram crème doublies (AH)
720 ml slagroom (vetpercentage 35%)
30 gram poedersuiker

Hoe maak je dit overheerlijke toetje?

Doe de roomkaas en de gecondenseerde melk in een kom en klop dit op. Voeg de puddingmix, melk en vanille toe en mix tot een glad geheel.
Klop in een andere kom de slagroom op totdat zich zachte pieken vormen. Voeg de poedersuiker toe en ga door met mixen totdat er stijve pieken gevormd worden. Zet tweederde van de room apart.
Schep het het overige roommengsel voorzichtig door het puddingmengsel heen.
Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met de vanillekoekjes. Snijd de banaan in plakjes en leg deze over de koekjes heen. Houd een paar bananenschijfjes apart.
Verdeel het puddingmengsel over de bananenschijfjes en dek af met de resterende room. Leg nog wat bananenschijfjes op de room ter decoratie en zet de schaal minstens vier uren in de koelkast. Het handigste is om de pudding een nacht in de koelkast te zetten!

Reacties