Deze heerlijke ovenschotel met pasta en tonijn is ideaal voor drukke dagen

Wat is er nu makkelijker dan een ovenschotel? Je gooit alles bij elkaar, schuift het in de oven en even later heb je een heerlijke maaltijd op je bord liggen. Makkelijk, snel en je hebt er ook geen enorme afwas van: wat wil je nog meer! Precies, helemaal niets. Het fijne van zo’n ovengerecht is dat je allerlei smaken met elkaar kan combineren, het is eigenlijk altijd wel lekker.

Dat geldt ook voor deze variant met pasta, tonijn en mais. Het hele gezin zal hiervan smullen!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

150 gram pasta
1 blikje tonijn
150 gram doperwten uit blik
1 blikje mais
25 gram boter
25 gram bloem
250 milliliter melk
geraspte kaas
snufje zout en peper
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de paprika in stukjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de bloem toe.
Meng alles goed door elkaar en laat dit 1 minuut aanbakken.
Vervolgens voeg je beetje voor beetje al roerend de melk toe.
Als je alle melk hebt toegevoegd en de saus heeft de goede dikte, dan voeg je een handje geraspte kaas toe.
Laat dit smelten en zet dan het vuur uit.
Meng de pasta, de doperwten, mais en de tonijn door de kaassaus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep vervolgens het geheel in een ovenschaal.
Strooi nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel en zet hem dan ongeveer 15 minuten in de oven.
Smullen maar!

Reacties