Deze limoncello tiramisu is vanaf nu mijn favoriete toetje!

Tijdens feestelijke gebeurtenissen is een portie tiramisu na het diner vaste prik. Hoe vol je ook zit, voor tiramisu is eigenlijk altijd wel plek. Wil jij niet wijken van die traditie, maar wil je wel wat anders dan normaal? Voorzie het heerlijke Italiaanse toetje dan van een fijne twist: maak limoncello tiramisu!

Dit heb je nodig:

250 milliliter water
400 gram suiker (1x 250 gram suiker + 1x 150 gram suiker)
3 citroenen
4 eieren
500 gram mascarpone
6 eetlepels limoncello
1 – 2 pakken lange vingers
snufje zout
Zo maak je het:

Doe het water en 250 gram van de suiker in een pannetje. Rasp 2 van de citroenen en doe de rasp in het pannetje. Voeg ook het sap van de twee citroenen toe.
Laat dit 10 minuten op middelhoog vuur staan en roer af en toe. Laat de siroop daarna afkoelen.
Scheid de 4 eieren. Doe de eierdooiers in een grote kom en doe de eiwitten in een grote kom.
Pak de kom met de eierdooiers erbij en voeg hier 150 gram van de suiker aan toe. Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel bleek is geworden en fluffy is.
Voeg de mascarpone toe en roer opnieuw. Rasp de overgebleven citroen en doe de rasp bij het mengsel. Voeg ook 3 à 4 eetlepels limoncello toe.
Tover de kom met eiwitten tevoorschijn en voeg hier een snufje zout aan toe. Klop de eiwitten met een handmixer tot een merengue ontstaat.
Vouw de merengue bij het mascarpone-mengsel.
Bekleed een schaal met een derde van het mascarpone-mengsel. Dip lange vingers in de siroop en voorzie de laag mascarpone met lange vingers. Sprenkel nog een beetje van de limoncello bovenop de lange vingers. Herhaal deze stap tot het mascarpone-mengsel op is.
Zet de schaal vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
Serveer het eventueel met citroenrasp bovenop de tiramisu.

Reacties