Deze witte chocolademousse met Licor 43 is een hemels toetje!

Wat is er nou lekkerder dan witte chocolademousse? Witte chocolademousse met licor 43!

Heb jij zin om een lekker dessert te maken voor je vrienden, familie of gewoon lekker voor jezelf? Probeer dan eens deze witte chocolademousse met licor 43. Hij is zo gemaakt en oh-zo lekker. Hieronder het recept.

Benodigdheden voor 4 porties:

– 250 ml Licor 43 Orochata
– 250 ml slagroom
– 75 gram witte chocolade
– 2 blaadjes gelatine
– 1 x eidooier
– 80 ml melk
– 1 x eiwit
– 1 eetlepel suiker
– Chocoladesticks / cacaopoeder ter garnering

Lees de bereiding op de volgende pagina.

Delen
Delen
Bereiding:

– Doe de witte chocolade in een kom en smelt deze au bain-marie.
– Doe de eierdooier en suiker in een kom en klop dit tot een luchtig geheel. Voeg daarna de melk toe en roeren maar.
– Mix de gesmolten chocolade en het ei-mengsel in een kom. Laat het goedje daarna afkoelen.
– Klop de slagroom op.
– Klop het eiwit op.
– Mix de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit samen.
– Meng het gesmolten witte chocolade mengsel samen met het slagroom mengsel in een kom.
– Verdeel de witte chocolademengsel in 4 kommetjes en zet het in de koelkast voor 3 uurtjes.
– Leg 2 blaadjes gelatine in koud water voor 5 minuten.
– Doe 250 ml Licor 43 Orochata in een pannetje en verwarm deze op het vuur. Voeg daarna de 2 blaadjes uitgelekte gelatine toe aan de licor 43 Orochata. Goed roeren.
– Laat de Licor 43 Orochata nu afkoelen en giet het daarna in de bakjes witte chocolademouse. Daarna nog 3 uurtjes in de koelkast.
– Garneer nog wat met wat chocoladesticks en eventueel wat cacaopoeder.
– Eet smakelijk!

Reacties