Dit is genieten.. Een heerlijk strawberry cheesecake recept voor jouw pannenkoeken!

Soms komt er een recept voorbij dat je nou eenmaal moet delen. Tijdens feestdagen pak ik persoonlijk graag flink uit. Een perfect voorbeeld van goed uitpakken is deze heerlijke strawberry cheesecakepannenkoeken. Wil je indruk maken op jouw gasten? Dit is DE manier!

De ingrediënten voor de pannenkoeken:

Lekker dat ze zijn!
Over een paar dagen is het alweer Pasen. Tijdens deze feestdagen pakken we graag uit en serveren we heerlijke maaltijden en maken we het huis extra gezellig. Staat er bij jou ook een paasbrunch op de planning? Met deze strawberry cheesecakepannenkoeken maak je indruk op iedereen.

Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoeken:
65 gram volkorenmeel + 40 gram volkorenmeel
65 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
snuf kaneel
1 groot ei, losgeklopt
4 eetlepels honing
220 milliliter karnemelk
1 eetlepel vanille-extract
1 eetlepel boter, gesmolten + extra boter om in te bakken

Voor de aardbeiensaus:

450 gram aardbeien, in plakjes gesneden
50 gram tafelsuiker
60 milliliter water
sap van een halve citroen

Voor de cheesecakevulling:

225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
240 milliliter slagroom
3 eetlepels tafelsuiker
sap van een halve citroen

Lees op de volgende pagina hoe je deze heerlijke pannenkoeken maakt!

Mix alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom.
Doe de overige ingrediënten in een kom en roer dit tot een geheel.
Voeg het karnemelkmengsel toe aan droge ingrediënten en klop dit met een garde tot een egale massa waar geen klontjes in zitten.
Doe een klontje boter in een kleine koekenpan en bak hierin de pannenkoeken op een middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken om als je luchtbubbels op de bovenkant ziet en bak de bovenkant een paar minuten.
Herhaal dit tot het beslag op is.
Voor de aardbeiensaus:

Doe alle ingrediënten voor de aarbeiensaus in een sauspan en laat de pan ongeveer 20 á 25 minuten op een middelhoog vuur staan.
Roer af en toe door de saus.
Zet de pan daarna van het vuur en schep het schuim van het fruit er met een lepel vanaf.
Voor de cheesecakevulling:

Doe de roomkaas, suiker en citroensap in een kom en mix dit tot een geheel.
Schenk daarna de slagroom bij het roomkaasmengsel en mix het geheel stijf in 2 minuten.
Voor de cheesecakepannenkoeken:

Nu komt alles tot een geheel. Leg een pannenkoek op een bord en smeer deze in met de cheesecakevulling en herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn.
Schenk daarna de aarbeiensaus over de pannenkoeken en het is tijd om te genieten!

Reacties